П`ятниця, 26.04.2024, 13:46
Вітаю Вас Гость | RSS

Златоустівська ЗОШ

Златоустівська ЗОШ
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Життя школи

Головна » 2013 » Грудень » 17 » На базі Златоустівської ЗОШ відбувся обласний науково-практичний семінар
16:51
На базі Златоустівської ЗОШ відбувся обласний науково-практичний семінар

На сучасному етапі розвитку інноваційних технологій у системі освіти значного поширення набув метод проектів. Завдання проекту не тільки в тім, щоб виконати якусь корисну роботу, а й у тім, щоб розширити свій світогляд, набути теоретичних знань, що дають потім змогу краще розуміти життя та по-науковому творити його.

                                                

11 грудня 2013 року на базі Златоустівської загальноосвітньої школи  відбувся обласний науково-практичний семінар « Управлінське забезпечення формування конкурентоспроможного випускника в умовах профільної школи». Метою семінару була презентація досвіду роботи щодо залучення школярів округу до участі в громадському проекті «Громада для освіти» за підтримкою Східноукраїнського центру громадських ініціатив та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Учасників та гостей семінару, а це представники Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кафедра менеджменту освіти та психології регіональна школа новаторства, директори та заступники директорів шкіл області та Волноваського району.

Гостей зустріли з хлібом-сіллю та дзвінкою  українською піснею учні 11 класу. Була проведена цікава екскурсія по школі.

                                               

З привітанням до учасників звернулася завідувач кафедри менеджменту освіти та психології облІППО Пасечникова Л.П. Про впровадження проектної діяльності в закладах освіти Волноваського району виступили начальник відділу освіти Волноваської РДА Баца В.Д. та методист ІМЦ, куратор школи Левітова О.М

   

Основну частину семінару презентувала директор Златоустівської школи Барабаш О.А. Вона ознайомила зі структурою освітнього округу № 9 та роботою інформаційно-технологічного профілю на базі Златоустівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, розглянула адвокаті-ініціатива як проект: життєвій цикл проекту, етапи реалізації проекту «Громада для освіти».

                                                                           

Цікавим було спілкування з протоієреєм Храму Іоанна Златоуста  отцем Сергієм, що розповів про співпрацю з громадськістю, про тренінгові заняття під час реалізації проекту, та про створення громадського об’єднання «Єдність» 

                                                            

Про  організацію і проведення комп’ютерних курсів для мешканців села доповіла прес-секретар ініціативної групи, учитель хімії Гапонова Т.І. Вона визначила вплив реалізації проекту на подальшу діяльність школи з інформаційно- технологічного профілю.

                                                           

Зацікавила слухачів практична частина  «Інноваційна лабораторія вчителя й учня», в ході якої було представлено майстер-клас «Виступ агітбригади «Інформаційний лікбез», з якою учні школи виступали перед мешканцями сіл Златоустівської сільради. Було визначено важливість проектної діяльності на сучасному етапі розвитку школи і,  як результат, було запропоновано перегляд відеофільму «Освіта і наука».

 Отже, проектна  діяльність розкриває великі педагогічні можливості. Під час виконання проектів вирішуються освітні, розвивальні й виховні завдання.

Традиційний зв'язок «учитель – учень» змінюється на «учень – учитель». Особливого значення набуває залучення школярів округу до процесу пошуку. Цінною є співпраця між учнями, вчителями та громадою. Важливим є не лише результат, а й процес досягнення результату.

Переглядів: 441 | Додав: Zlatoustovka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Поділитися
Місце знаходження

Copyright MyCorp © 2024